Αποζημίωση 270.000 ευρώ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ από τον Πολάκη για τα “τσόλια”

Της Άννας Κανδύλη,

Αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του κ. Πολάκη , ο οποίος αποκάλεσε τους συνδικαλιστές στο χώρο της υγείας “τσόλια”.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν 270 χιλιάδες ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τη “συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν.”

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε:

“Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκές των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ.Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος. ”

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

“Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ.Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του Αν. υπουργού υγείας.”

Συνολικά, 18 στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ υπογράφουν την αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με τον κ.Γιαννάκο να ζητεί το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και οι υπόλοιποι από 10 χιλιάδες ο καθένας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ