Μπουτάρης: Να μπει τέλος εγγραφής 400 ευρώ στα Πανεπιστήμια – Το τζάμπα είναι κατάρα

Τέλος εγγραφής των φοιτητών στα Πανεπιστήμια πρότεινε ο Γιάννης Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε ότι από το τέλος θα εξαιρούνται άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αποκαλούνταν «θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», μετά τη διαφωνία του με τον Κώστα Γαβρόγλου για τη διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τον υπουργό να μην υποβιβάζει τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει και παρά έχει λέγειν για τα πανεπιστήμια».

Είπε επίσης ότι «η Θεσσαλονίκη δεν αναζητά πανεπιστήμια για να βοηθηθεί η οικονομία της. Έχει αυτή τη στιγμή 120.000- 150.000 σπουδαστές, αυτοί αφήνουν 100 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα στην πόλη. Όταν έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που αφήνουν αυτά τα εκατομμύρια, ο δήμος έχει άμεση υποχρέωση να παρεμβαίνει σε θέματα των πανεπιστημίων, όχι ακαδημαϊκά, αλλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του», τόνισε.

Για το τέλος εγγραφής στα πανεπιστήμια είπε: «Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια».

«Το Διεθνές Πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει ένα status, ένα επίπεδο» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

ΠΗΓΗ: typosthes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ