Μπουτάρης: Aν οι αντίπαλοι αποφασίσουν να διαλύσουν το Δήμο ας το κάνουν

Για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, οπότε και δεν πέρασαν δύο θέματα που έφερε σε αυτό η διοίκηση, την υποψηφιότητα του Πέτρου Λεκάκη, αλλά και την παραίτηση της Καλυψώς Γούλα, μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην Πόπη Αστεριάδου και την εκπομπή “Τα Εν Δήμω” της TV 100.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ήταν ένα πατατράκ για την Πρωτοβουλία. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όλη η ιστορία ήταν ξεκάθαρα από αντιπολιτευτική διάθεση. Αυτοί που ψήφισαν κατά, ψήφισαν πιο πολύ για να με προσβάλουν», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτώμενος για το αν θα ξαναέρθει στο δημοτικό συμβούλιο η τροποποίηση του Οργανισμού, ανέφερε: «Δεν νομίζω να το ξαναπεράσουμε. Θα είναι σα να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο».

Αναφερόμενος στους επόμενους μήνες και το αν θα περνάνε τα θέματα που θα φέρνει η διοίκηση δήλωσε:

«Μετά το τέλος Μαρτίου δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις πολύ δεσμευτικές για την επόμενη διοίκηση. Οι επόμενες αποφάσεις θα είναι για τρέχοντα θέματα, καθημερινά, αν αποφασίσουν να διαλύσουν το δήμο οι αντίπαλοι ας τον διαλύσουν»,πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Πέτρου Λεκάκη σημείωσε πως:

«Η ομάδα αυτή προέκυψε από τα παιδιά που είναι όλοι νέοι μετά την αποτυχία της επιλογής της Καλυψώς Γούλα για τη δημαρχία, κάτι που ως γεγονός δεν ήταν ευχάριστο, αποφάσισαν τα παιδιά να κάνουνε ομάδα και να διεκδικήσουν το δήμο. Δεν ξέρω αν οι φιλοδοξίες τους φτάνουν μέχρι να κερδίσουν. Άλλο διεκδικώ και άλλο κερδίζω. Εγώ τους είπα κατεβείτε έχετε τεράστια εμπειρία διοίκησης, έχετε διαμορφώσει αντιλήψεις, να μπορέσετε να συνεργαστείτε για να είστε με κάποιον στην διοίκηση. Εξ’ ορισμού ο πρώτος που θα βγει θα πρέπει να κάνει κάποιες συνεργασίες».

Όσον αφορά ποιες συνεργασίες εννοεί είπε:

«Εγώ και την Κατερίνα και τον Σπύρο και τον Ταχιάο και τον Ορφανό τους εκτιμώ, είναι καλοί άνθρωποι. Δεν μπορώ να πω πάντε με εκείνον. Με τον ίδιο τρόπο που δεν έδωσα δαχτυλίδι, με τον ίδιο τρόπο λέω όπου θέλουν να πάνε ας πάνε. Τους είπα να είστε σε τέτοια θέση ώστε να μετέχετε στη διοίκηση».

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε και όσους χαρακτήρισαν “χλιαρή” την αντίδραση στην υποψηφιότητα του Πέτρου Λεκάκη.

«Αυτοί είναι παιδιά μου όλοι. Δεν μπορώ να βγω μπροστά και να πω ψηφίστε αυτούς. Αυτοί γαλουχήθηκαν στην Πρωτοβουλία, ξέρουνε πράγματα από την Πρωτοβουλία, ποιοι από τους επόμενους έχουν διάθεση να υιοθετήσουν τακτικές Πρωτοβουλίας ορίστε μαζί. Είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην παραίτηση της Καλυψώς Γούλα, είπε ότι ήταν δυσάρεστο γεγονός, χαρακτήρισε λάθος την απόφαση της, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά της, χαρακτηρίζοντας την σκυλί.

«Δυσάρεστη ιστορία. Το παρεξήγησε. Εγώ τους είδα όλους θεσμικά. Νομίζω στεναχωρήθηκε επειδή ευχήθηκα στο Βούγια να είναι στους δύο πρώτους. Αυτό λέω σε όλους. Αν έρθει κάποιος υποψήφιος και είναι στην ομάδα που διεκδικούν με κάποιες αξιώσεις. Το λέω από ευγένεια δεν το πιστεύω. Στεναχωρήθηκε γιατί θεώρησε ότι την άδειασα. Θεωρώ ότι έκανε λάθος που παραιτήθηκε», τόνισε.

Όσο για αυτούς που του λένε γιατί φεύγεις, όπως είπε ο ίδιος, τους απαντά: «Κουράστηκα τι θέλετε να πεθάνω εδώ;»Πηγή: Thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ