Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας: Μία απέραντη χωματερή το κτίριο της ΓΑΔΑ

Άθλιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών υγείας που δημοσιοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται μετά από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε, υπάρχουν παντού σκουπίδια, χαρτιά και πλαστικά, ενώ οι τουαλέτες του ισογείου δεν έχουν εξαερισμό.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα που συντάχθηκε, πολλά ήταν τα σκουπίδια και στην είσοδο και στους διαδρόμους των κρατητηρίων, όπου οι κάδοι ήταν γεμάτοι με διάφορα αντικείμενα, τα οποία προκαλούν δυσφορία στους αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στο Αστυνομικό Μέγαρο της Αθήνας.

«Στον πρώτο χώρο στάθμευσης στο ισόγειο, κοντά στην πόρτα που οδηγεί στο κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα, υπάρχει σωρός από μαύρες σακούλες, χαρτιά και πλαστικά μπουκάλια και πλαστικά και χάρτινα σκεύη μίας χρήσεως», αναφέρει το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας.

«Στο διάδρομο των κρατητηρίων όλοι οι κάδοι απορριμμάτων ήταν υπερπληρωμένοι και έξω από αυτούς επί του δαπέδου υπήρχαν αρκετά πλαστικά και χάρτινα σκευάσματα μίας χρήσεως», προσθέτουν στο πόρισμα οι ελεγκτές τονίζοντας ότι « όλα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας(κατσαρίδες), δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις σε βάρος αστυνομικών και κρατουμένων»,σημειώνει.

«Ιδού το πόρισμα των ελεγκτών υγείας για τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Μετά από ενέργειές μας οι ελεγκτές έκαναν την αυτοψία. Δεν σταματάμε στη ΓΑΔΑ, έχουμε ζητήσει ήδη την αυτοψία σε όλες τις Υπηρεσίες των Αθηνών στις οποίες έχουμε διαπιστώσει ή μας έχει καταγγελθεί ανάλογη κατάσταση (Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών κ.λ.π.). Με οδηγό το πόρισμα αυτό θα κινηθούμε και νομικά ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», υπογραμμίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας στην ανάρτησή της.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ