Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ: Επιστημονικά και ηθικά καταδικαστέο γιατρός να συμβουλεύει ευπαθές άτομο να μην κάνει το εμβόλιο

Προβληματισμό για τους γιατρούς που δεν συστήνουν το εμβόλιο της γρίπης ή έχουν αδιάφορη στάση απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο υποδιοικητής 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και Γενικός Ιατρός, Στέλιος Δημητρακόπουλος.

«Έρχονται αναφορές στα αυτιά μου μέσω συναδέλφων ή μέσω πολιτών για γιατρούς που είτε ανήκουν στο ΕΣΥ αλλά και για ιδιώτες που ενώ οι οδηγίες για αντιγριπικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων είναι σαφείς και ξεκάθαρες, δεν συνέστησαν εμβολιασμό ή με αδιάφορη στάση τους και σε κάποιες περιπτώσεις τους απέτρεψαν να το κάνουν. Αυτή είναι η κατάσταση, προφανώς δεν είναι φετινή για εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ. Χρόνια τώρα, δυστυχώς έχουμε αυτές τις αντιλήψεις», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Επίσης, τόνισε ότι«ντρέπομαι που υπάρχουν τέτοιοι συνάδελφοι που λένε τέτοια πράγματα στους ασθενείς. Είναι απαράδεκτο όταν υπάρχουν εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες που με στιβαρά δεδομένα συστήνουν τον εμβολιασμό, να υπάρχει γιατρός που να λέει σε άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ότι δεν χρειάζεται να το κάνει. Είναι επιστημονικά και ηθικά απαράδεκτο και καταδικαστέο. Δεν μπορώ να βλέπω στοιχεία από ΜΕΘ που είναι καρκινοπαθείς, υπό χημειοθεραπεία, σε νεαρή ηλικία και δίπλα να βλέπω ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε ”αντικοινωνική” τη στάση του γιατρού που δεν εμβολιάζεται, «εξετάζοντας μόνο τη δική του προτίμηση για οποιονδήποτε λόγο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ