Οριστική απόλυση γιατρού για φακελάκι

Την οριστική απόλυση του πανεπιστημιακού γιατρού, ειδικότητας ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ.

Η εν λόγω απόφαση έγινε γνωστή από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία τον Μάιο του 2016, είχε κοινοποιήσει και την «επ’ αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή».

«Η ασθενής που κατήγγειλε το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας. Ουδείς φόβος υπάρχει για όποιον κάνει καταγγελία. Υπάρχουν πολλοί άξιοι επιστήμονες που είναι εξαιρετικά τίμιοι.

Τόσο η διοίκηση του ΠΓΝΕ, όσο και το υπουργείο Υγείας, εγγυώνται την ασφαλή αντιμετώπιση -από άλλους γιατρούς του ίδιου ή άλλου νοσοκομείου- των ασθενών που καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού γιατρών του νοσοκομείου. Σε όλα τα περιστατικά χρηματισμού η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Μη νομίζει κανείς ότι θα ξεφύγει, θα οδηγείται σε απόλυση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ