Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι κρίσεις στην Πυροσβεστική

Η τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι καθόρισε όχι μόνο τις κρίσεις αλλά και τις τοποθετήσεις των αξιωματικών της πυροσβεστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Καθημερινή”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απομάκρυνση του αντιπυράρχου Χρήστου Καλογερόπουλου από το τιμόνι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και η τοποθέτησή του ως επικεφαλής στον 2ο πυροσβεστικό σταθμό Αχαρνών. Η ΔΑΕΕ είχε αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και είχε την τελική ευθύνη για την ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της φωτιάς.

Τον δρόμο της αποστρατείας, ταυτόχρονα, πήραν ο μέχρι πρότινος διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Γιάννης Φωστιέρης, ο προϊστάμενος του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Φίλιππος Παντελεάκος και ο επιτελάρχης Γιάννης Ράμφος, που είχαν συμμετοχή στη διαχείριση της πυρκαγιάς και οι οποίοι κλήθηκαν να παράσχουν εξηγήσεις στην Εισαγγελία με την ιδιότητα των υπόπτων.

Πηγές εντός της πυροσβεστικής συνδέουν την μετακίνηση του κ. Καλογερόπουλου με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους δύο υπαλλήλους που εμφανίζονται να έχουν συντάξει την έκθεση αυτοψίας για την πυρκαγιά στην πραγματικότητα δεν ήταν παρών στην έρευνα στο Νταού Πεντέλης, αλλά βρισκόταν στην Κεφαλονιά.

Επίσης, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, η ΔΑΕΕ είχε υποπέσει σε ένα μακάβριο σφάλμα δίνοντας σε μία από τις οικογένειες των θυμάτων λάθος σορό.

Στελέχη της πυροσβεστικής, ωστόσο, συσχετίζουν με την εν εξελίξει έρευνα για την πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής και τη μετακίνηση του αντιπυράρχου Χρήστου Λαμπρή από τη θέση του εναέριου συντονιστή σε αυτήν του διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Αθήνας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ