Κλειστό λόγω… γρίπης παρέμεινε σχολείο στο Βόλο

Κλειστό λόγω… «ίωσης» παρέμεινε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας στο Σέσκλο Βόλου, καθώς το κουδούνι μπορεί να χτύπησε το πρωί της Τετάρτης κανονικά, αλλά από τους 76 μαθητές κανείς δεν προσήλθε για μάθημα, καθώς κρεβατόθηκαν ομαδικώς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σχεδόν όλο το χωριό είναι…κρεβατωμένο, καθώς οι ιώσεις που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα τον πληθυσμό φαίνεται να «χτύπησαν» καίρια την περιοχή.

Οι απουσίες των μαθητών είχαν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε τις περασμένες ημέρες, με μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς, όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο TheΝewspaper.gr, ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας κ. Βασίλης Δραχτίδης.

Πιο συγκεκριμένα, η εβδομάδα ξεκίνησε με μείον 3 δασκάλους και πολλούς μαθητές που εμφάνισαν πυρετό, ενώ χθες από τους 67 μαθητές του σχολείου εμφανίστηκαν μόλις 4 (!), ενώ απουσίαζαν και δύο δάσκαλοι.

Σήμερα το πρωί, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ενώ οι εκπαιδευτικοί ήταν όλοι παρόντες δεν εμφανίστηκε κανένας μαθητής για μάθημα!

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι έστω και με πέντε μαθητές να λειτουργήσουμε το σχολείο, δηλώνει ο κ. Δραχτίδης. Το σχολείο δεν μπορεί να κλείσει. Ωστόσο από σήμερα το πρωί, δάσκαλοι υπάρχουν, μαθητές δεν υπάρχουν για να γίνει το μάθημα».

Στην ερώτηση ποια είναι η πρόβλεψη σε αυτή την περίπτωση για την επόμενη ημέρα, ο κ. Δραχτίδης σημειώνει ότι το σχολείο δεν μπορεί να κλείσει παρά μόνο αν υπάρξει απόφαση από τον Δήμο Βόλου. «Εμείς θα ενημερώσουμε τόσο τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπ/σης, όσο και την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και μέσα στην ημέρα θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις», καταλήγει ο κ. Δραχτίδης.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις για την λειτουργία ή μη του σχολείου.Πηγή: thenewspaper.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ