Από θαύμα γλίτωσε γυναίκα στα Σφακιά- Βράχος 25 τόνων έπεσε πάνω στο σπίτι της – ΦΩΤΟ

Από θαύμα γλίτωσε η ηλικιωμένη που διέμενε στα Σφακιά σε σπίτι πάνω στο οποίο έπεσε τεράστιο κομμάτι βράχου που αποκολλήθηκε από το βουνό.

Ο βράχος που υπολογίζεται περίπου βάρους 25 τόνων, κυριολεκτικά διέλυσε μεγάλο μέρος της κατοικίας.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς γλίτωσε το μοιραίο η ηλικιωμένη γυναίκα που ζούσε στο σπίτι. Ένα τηλεφώνημα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έμελλε να είναι σωτήριο για εκείνη.

Η ηλικιωμένη βρισκόταν στην κουζίνα και μαγείρευε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μετακινήθηκε προκειμένου να απαντήσει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο βράχος “προσγειώθηκε” με δύναμη ακριβώς στο σημείο που η γυναίκα μαγείρευε.

Να σημειωθεί ότι αν δεν υπήρχε βλάστηση και μια άγρια βελανιδιά να ανακόψει την ταχύτητα του βράχου, θα είχε κυλήσει περισσότερο καταλήγοντας σε καφενείο που βρίσκεται κάτω από το σπίτι και στο οποίο εκείνη την ημέρα κάθονταν άνθρωποι.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Σφακίων με τεχνικό κλιμάκιο, αστυνομικοί του Α.Τ. Σφακίων καθώς και πυροσβέστες του Π.Σ Ανώπολης.

Ο δήμαρχος Σφακιών ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις συναρμόδιες υπηρεσίες και σήμερα βρίσκεται στο σημείο με κλιμάκια από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών με γεωλόγο, προκειμένου να γίνει αυτοψία, να ελεγχθεί το σημείο αποκόλλησης του βράχου και ο βαθμός επικινδυνότητας για τυχόν αποκόλληση άλλων βράχων και να γίνουν και οι ενέργειες για το σπίτι και να αποζημιωθεί η ιδιοκτήτρια.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ