Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Αποκλεισμένη από το μπλόκο η Εθνική οδός στον κόμβο της Νίκαιας – ΒΙΝΤΕΟ

Μικρή αλλαγή σημειώνεται στην εκτροπή κυκλοφορίας καθώς οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας. Όσοι κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη από κόμβο Πλατυκάμπου βγαίνουν και ξαναμπαίνουν στην Εθνική Οδό μέσω της παλιάς Λάρισας-Βόλου στον κόμβο Κιλελέρ, ενώ όσοι έρχονται από Αθήνα δεν βγαίνουν στον κόμβο Κιλελέρ , αλλά φθάνουν μέχρι τον κόμβο Νίκαιας, ανεβαίνουν από την αερογέφυρα και πηγαίνουν από την παλιά εθνική οδό για να βγουν ξανά στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων, ενώ η διάθεσή τους για κινητοποιήσεις παραμένει ισχυρή. Υπάρχει και ανακοίνωση από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην εκ νέου πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για διάλογο.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “σήμερα περιμένουμε νέο μπλόκο στην Αιτωλοακαρνανία ενώ περιμένουμε ενίσχυση των δυνάμεών μας με τρακτέρ από Καρδίτσα και Λάρισα στο μπλόκο της Νίκαιας γιατί υπάρχουν τα προβλήματα και δείχνουμε ότι υπάρχει και η θέληση και η διάθεση να τα αντιπαλέψουμε”.

Όπως επεσήμανε “όσον αφορά στη συνάντηση με τον υπουργό, να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν έχουμε κάτι προσωπικά με τον κ. υπουργό. Στη συνάντηση που κάναμε στα μέσα Δεκέμβρη δήλωσε αναρμόδιος σε πολλά από τα αιτήματά μας για να απαντήσει ή ότι είναι ευθύνη και άλλων υπουργείων. Εμείς θέλουμε ουσιαστικό διάλογο όταν ληφθεί η απόφαση, αλλά και να έχουμε αντικείμενο συζήτησης. Το να πάμε σε διάλογο απλά για να πιούμε καφέ στο υπουργείο, δεν θα το κάνουμε. Υπάρχουν τα αιτήματα, τα ξέρει η κυβέρνηση, μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις αν θέλει, αυτή είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Όπως δίνει το πετρέλαιο σε εφοπλιστές και βιομηχάνους αφορολόγητο, να το δώσει σε εμάς. Να πάμε να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Προσθέσαμε μόνο ένα αίτημα,γιατί θεωρούμε απαράδεκτο να συνδέεται ο κατώτερος μισθός του εργαζόμενου με την ασφαλιστική εισφορά του ΕΦΚΑ. Αυτό πρέπει να αποσυνδεθεί”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ