• Η μάστιγα εξαπλώνεται

  12:06 μμ, Δευτέρα 16 Ιουλ 2012 12:06 μμ, Δευτέρα 16 Ιουλ 2012

  Σύμφωνα με έρευνες μεγάλη όξυνση παρουσιάζει η χρήση ουσιών, όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της προβλεπόμενης αύξησης της διαθεσιμότητας των ναρκωτικών, όπως διαπιστώνεται με την αύξηση της παραγωγής στο Αφγανιστάν και την πληθώρα νέων συνθετικών ουσιών...

  Η επιστημονική υπεύθυνη για το ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά), Μανίνα Τερζίδου αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια αυξομειώνεται ο αριθμός των χρηστών, αλλά βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα. «Μιλάμε πάντα για τους εξαρτημένους χρήστες, δηλαδή εκείνους που είναι εξαρτημένοι από την ηρωίνη και όχι αυτούς που έχουν ξεκινήσει τη χρήση αυτή τη στιγμή», συνέχισε.

  «Παρατηρείται αύξηση στη χρήση των συνθετικών ναρκωτικών, όπως είναι η έκσταση και τα παράγωγα. Οι συνθετικές ουσίες φτάνουν συνολικά τις 141. Ο λόγος είναι ότι μπορούν να τα βρουν ιδιαίτερα εύκολα πλέον και είναι αρκετά φθηνά. Ακόμα, είναι ναρκωτικά ψυχαγωγίας και λανσάρονται ως μόδα. Τώρα δεν μπορεί να τα βρει κάποιος μόνο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καθώς έχουν βγει και στο δρόμο. Αυτοί οι χρήστες δεν θα έλθουν εύκολα στη θεραπεία που εμείς παρακολουθούμε. Στην Ελλάδα περισσότερο το ναρκωτικό που προτιμούν είναι η ηρωίνη λόγω κουλτούρας, στην Ισπανία για παράδειγμα έχουν την κοκαΐνη γιατί έρχεται κατευθείαν από το Μαρόκο και είναι πιο φθηνή».

  ΠΗΓΗ: www.metrogreece.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα