Επίσκεψη εκπροσώπων της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας κύριος Zhang Yaping, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κυρία Qiyue Zhang καθώς και μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

Τον κύριο Yaping και την κυρία Zhang υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης αντιπροσωπείας της Ακαδημίας της Κίνας στην χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Ακαδημίας Αθηνών.

Σκοπός της επίσκεψης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν η συζήτηση για μελλοντική συνεργασία για ερευνητικά προγράμματα, καθώς επίσης και η συζήτηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί Αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων με το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

«Η σημερινή σας επίσκεψη έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα διεθνές δίκτυο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Η συμπαράσταση και η υποστήριξή σας, μας δίνουν ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Γνωρίζοντας το μεγάλο και πρωτοποριακό έργο της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια για μια σπουδαία συνεργασία», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη υποδεχόμενη τους Κινέζους επιστήμονες.

Ο κύριος Παπασάββας παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων: «Η συγκεκριμένη Μονάδα είναι μοναδική στην χώρα και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί 3 στα 4 παιδιά που νοσηλεύονται αυτή την στιγμή γίνονται καλά. Η Μονάδα σύντομα θα είναι Κέντρο Αριστείας με στόχο να γίνονται καλά όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται».

Σε ένδειξη αναγνώρισης της στήριξης στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας και στον Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας τιμητικές πλακέτες.

Η Πρέσβειρα της Κίνας αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την μεγάλη τιμή ανέφερε: «Το έργο αυτό αξίζει πολλά συγχαρητήρια και είμαι πραγματικά υπερήφανη για την συνεργασία που θα προκύψει από την σημερινή επίσκεψη. Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι ένας άνθρωπος πραγματικά ξεχωριστός και χαίρομαι πολύ που βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας τόνισε την σημασία σύναψης μιας συνεργασίας ανάμεσα στους δυο φορείς: «Μια τέτοια συνεργασία είναι προς αμοιβαίο όφελος. Τέτοιες ενέργειες στηρίζουν την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες μας. Δυο χώρες με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό με επίκεντρο την αξία του ανθρωπισμού».

Αμέσως μετά η ομάδα των Κινέζων επιστημόνων ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα και ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο της Μονάδας, καθώς και για όλα τα επιστημονικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας της Κίνας

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την Πρέσβειρα της Κίνας

Μέλη των ΔΣ των Συλλόγων “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας με την αντιπροσωπεία της Ακαδημίας της Κίνας

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Μανώλης Παπασάββας με την Πρέσβειρα της Κίνας και την αντιπροσωπεία της Ακαδημίας της Κίνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ