Κατηγορούμενος στη δίκη Λεμπιδάκη: Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι εδώ

Στην τελική ευθεία μπήκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, με την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης βρέθηκαν 4 κατηγορούμενοι οι οποίοι δεν έχουν προφυλακιστεί, καθώς τους ασκήθηκε δίωξη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, δύο αδέλφια κι ακόμη έναν, με καταγωγή από το Ρέθυμνο που μένουν στην Αθήνα, και έναν επιχειρηματία από το Ρέθυμνο. Και οι τέσσερις υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

«Δεν έχω να πω απολύτως τίποτα» απάντησε σε σχετική ερώτηση της έδρας ο 46χρονος στον οποίο αποδίδεται από το κατηγορητήριο ηγετικός ρόλος.

Μάλιστα, σε ερώτηση της προέδρου αν ήταν αυτός που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής να λέει με βαριά κρητική προφορά «Κανείς δεν παθαίνει πράμα» απάντησε δεικτικά, σημειώνοντας πως δεν είναι στοιχείο η προφορά του.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι εδώ» υποστήριξε ο ένας από τα αδέρφια με καταγωγή από το Ρέθυμνο.

«Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση και μάλιστα ντρέπομαι που είμαι κατηγορούμενος» είπε ο τελευταίος επιχειρηματίας που κατέθεσε.

Σε ότι αφορά την καταγεγραμμένη επίσκεψή του και τη συνάντηση του εκεί και με άλλα άτομα, γνωστά στις αστυνομικές αρχές στον οικισμό Βρασκά των Σφακίων, όπου και εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του «θρίλερ» της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βρέθηκαν εκεί εξαιτίας ενός… «σασμού».

Το δικαστήριο θα συνέλθει ξανά τη Δευτέρα με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.Πηγή ρεπορτάζ: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ