Πέθανε ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος σε ηλικία 57 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος, σε ηλικία 57 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένειά του ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook την είδηση του θανάτου του.

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε το 1962. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Βυζαντινών – Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης· θέμα της διατριβή του, “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου.

Εξέδωσε τα μυθιστορήματα “Η τελευταία εικόνα” (Κέδρος 1998), “Το δάσος των παιδιών” (Μεταίχμιο 2011, βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature περιοδικού (δε)κατα 2012), την ποιητική συλλογή “Τα φώτα απέναντι” (Ίκαρος, 2008), και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski, “Τρεις μανίες”, (Εστία, 1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: “Διαβάζω”, “Λόγου Χάριν”, “Εντευκτήριο”, “Λογοτεχνικός Πολίτης” και με την εφημερίδα “Αναγνώστης”, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων. Όπως σημειώνει η “Εφημερίδα των Συντακτών” έως τη στιγμή που αρρώστησε είχε τη μόνιμη εβδομαδιαία στήλη «Ψηφίδες της πόλης» στο ένθετο «Νησίδες» της εφημερίδας.

Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του ’70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ