Πρόεδρος ταχυδρομικών: Αυτό που βαφτίζουν πρόγραμμα βιωσιμότητας είναι σχέδιο υπονόμευσης και διάλυσης των ΕΛΤΑ

Για ”σχέδιο υπονόμευσης και διάλυσης των ΕΛΤΑ” έκανε λόγο στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σωματείων ταχυδρομικών Γιώργος Βασιλόπουλος με αφορμή το σχέδιο βιωσιμότητας που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Βασιλόπουλος εκτίμησε ότι «αυτό που βαφτίζουν πρόγραμμα βιωσιμότητας, είναι ένα λουκέτο στην αρχαιότερη υπηρεσία της χώρας μας. Σε μία υπηρεσία που το έργο το οποίο προσφέρει, δεν αποκαθίσταται. Έρχονται τώρα και βάζουν λουκέτο όταν κλείνουν τον 50% του δικτύου και όταν απολύουν 2.300 άτομα. Αυτό είναι σχέδιο υπονόμευσης. Αν επιμένουν σε τέτοιες προσεγγίσεις, μιλάμε για σχέδιο διάλυσης του ταχυδρομείου».

Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα ΕΛ.ΤΑ έχει προκύψει από τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου. «Το πρόβλημα ρευστότητας έχει ονοματεπώνυμο, χρεώνεται στην πολιτεία γιατί από το 2013 μέχρι σήμερα έχει συσσωρευμένα χρέη 255 εκατομμύρια από τα βερεσέδια του δημοσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το δημόσιο δεν δίνει τα λεφτά και έχουμε οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα. Από εκεί προκύπτει και η αδυναμία των ΕΛ.ΤΑ που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τρίτους», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ