Δέκα χρόνια κάθειρξη στον 17χρονο για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Της Άννας Κανδύλη

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε από το τριμελές δικαστήριο ανηλίκων ο 17χρονος που συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου τον περασμένο Αύγουστο.Οι δικαστές του επέβαλαν την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο, χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικό ούτε ανασταλτικό στην έφεση.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήθελαν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δυο Γερμανίδες που είχαν πέσει θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψαν στο δικαστήριο τη σκληρότητα των κακοποιών. Η μια από τος κοπέλες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η φωτογραφία βοήθησε την κοπέλα του θύματος να τους αναγνωρίσει.

Τη δίκη παρακολούθησαν και οι γονείς του Νικόλα Μουστάκα, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους κατηγορούμενους για το φόνο του παιδιού τους. Την οργή τους προκάλεσε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το ότι ο 17χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ