Καταγγελία στον Realfm 97,8: Στον ΟΑΕΕ δεν υπάρχει εκτυπωτής για να τυπωθεί η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης

Την ταλαιπωρία που περνούν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για την έκδοση της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης κατήγγειλε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η κ. Νικολέτα.

Όπως δήλωσε, «μου είπαν ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Αττική εκτυπωτής για να σας τυπώσουμε την κάρτα . Άρα, θα βγαίνει το προσωρινό χαρτί κάθε μήνα. Θα πρέπει δηλαδή όποιος ταξιδεύει συχνά με τη δουλειά του στο εξωτερικό να κάνει αυτή τη διαδικασία κάθε μήνα για να παίρνει ένα χαρτί που δεν έχει κύρος στο εξωτερικό;».

«Τα τελευταία χρόνια βγάζω την κάρτα αυθημερόν στο κατάστημα της Αθήνας. Φθάνω στον ΟΑΕΕ και μου λένε όχι, δεν την παίρνετε από εδώ την κάρτα , την κάρτα θα την πάρετε από εκεί που ανήκετε. Πηγαίνω στο υποκατάστημα του νομισματοκοπείου όπου ανήκω, γινόταν ένας χαμός. Μου λένε ότι δεν θα την πάρετε σήμερα την κάρτα γιατί εδώ δεν έχουμε εκτυπωτή. Υπάρχει προσωρινό χαρτί; τι μπορώ να πάρω; Ναι υπάρχει αλλά ούτε αυτό μπορείτε να πάρετε σήμερα.», τόνισε η κ. Νικολέτα.

«Αφού με έστειλαν να βγάλω φωτογραφία της ταυτότητας γιατί δεν έβγαζαν εκεί, περπάτησα τουλάχιστον 1 χλμ για να φτάσω στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής για να βγάλω μία απλή φωτοτυπία. Γυρίζω και συμπληρώνω τα χαρτιά και τους ρωτάω τώρα θα την πάρω; Μου απαντούν ρωτήστε ξανά τη διευθύντρια. Μπαίνω στο γραφείο της διευθύντριας, μου λέει δεν ξέρω αν θα την πάρετε σήμερα γιατί εγώ δεν είμαι η διευθύντρια, αντικαθιστώ τη διευθύντρια. Λαμβάνω την τραγελαφική απάντηση ότι ναι, αλλά τη δική μου υπογραφή δεν την έχουν στα νοσοκομεία του εξωτερικού. Έφυγα από εκεί χωρίς να πάρω την κάρτα ή το προσωρινό έγγραφο», πρόσθεσε.

«Είναι ντροπή αυτό το πράγμα. δεν υπάρχει ένας εκτυπωτής σε όλη την Αττική; Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ την παίρνουν, υπάρχει εκτυπωτής εκεί», σημείωσε η καταγγέλλουσα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ