Παραλίγο τραγωδία στην Χαλκιδική – Σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών

Έντονη αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο σχολικό κτίριο όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις των Σημάντρων στη Χαλκιδική. Την ώρα του μαθήματος, κομμάτια σοβάδων αποκολλήθηκαν από την οροφή της αίθουσας διδασκαλίας της Β’ Λυκειακής Τάξης και κατέληξαν στα κεφάλια δύο μαθητών, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν.

Αμέσως ενημερώθηκε η Διεύθυνση του Σχολείου καθώς και η Δημοτική Αρχή Νέας Προποντίδας.

Οι γονείς κάνουν λόγο για απουσία συντήρησης του διδακτηρίου εδώ και αρκετά χρόνια, γεγονός που οδήγησε στο παρελθόν τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, όπως καταλήψεις και διαμαρτυρίες.

«Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ανταποκρίθηκε μετά το περιστατικό και αναμένεται άμεσα να δώσει λύση. Μας ενημέρωσαν ότι η πτώση των σοβάδων οφείλεται στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς αφενός επικρατεί παγετός τις τελευταίες ημέρες και αφετέρου στη διάρκεια των μαθημάτων βρίσκεται σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης», ανέφεραν στο halkidikifocus.gr εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Αυτοψία από μηχανικούς

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς γνωστοποίησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ότι το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στο σχολείο κλιμάκιο αποτελούμενο από μηχανικούς της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. «Πήραμε απόφαση να μην γίνουν μαθήματα τη συγκεκριμένη μέρα στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις των Σημάντρων, ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο και να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις», σημείωσε ο κ. Καρράς.

Ο ίδιος απέδωσε το πρόβλημα στην οροφή σε φθορά λόγω παλαιότητας σε συνδυασμό και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Πηγή:halkidikinews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ