Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Υπέρ Φιλιππίδη και κατά Δημοσίου οι μικρομέτοχοι

Υπέρ του Αγγέλου Φιλιππίδη και κατά του διαδόχου του στο τιμόνι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέωνα Παπαδόπουλου αλλά και κατά του Δημοσίου στράφηκαν σήμερα οι περίπου 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ κατά την διάρκεια της δίκης για τα επισφαλή δάνεια του Ιδρύματος.Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος τους Γιάννης Κυριακόπουλος, τους απέδωσε σημαντικές ευθύνες για το κλείσιμο του Πιστωτικού Ιδρύματος καθώς και για την τεράστια όπως ανέφερε ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι του.

Για τον κ. Φιλιππίδη αντιθέτως είπε πως «η διοίκησή του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση καθώς στα τέλη του 2010 ήταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες».

Όσον αφορά στο αίτημα του δημοσίου να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο κ.Κυριακόπουλος έκανε λόγο για «θράσος του να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή».

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του στην επόμενη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του ΤΤ που ξεκίνησε πάλι από την αρχή τον περασμένο Δεκέμβριο αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ