Αρχαιοφύλακες στον Realfm 97.8: Στόχος το ξεπούλημα των μουσείων γιατί είναι έσοδο για κάθε επενδυτή

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων που έχουν έσοδα, προέβη στον Realfm 97.8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιώργος Μαυρικόπουλος.

«Έπεσε στα χέρια μας ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο οποίο υπάρχουν ποσοστά σε σχέση με έσοδα και έξοδα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ποσοστά που δείχνουν αν καλύπτουν τα έξοδά τους. Αυτό, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, κρίναμε ότι το έγγραφο αυτό είναι πολύ σοβαρό, και επειδή το υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμα τη λίστα με τα ακίνητα τα οποία έχουν υπαχθεί στο υπερταμείο. Η αφωνία του υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης είναι πολύ ύποπτο, πιστεύουμε ότι είναι ένα προμήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρικόπουλος τονίζοντας ότι «ο αρχαιολογικός χώρος είναι πολιτιστικό προϊόν. Ένα μικρό μουσείο όπου και αν βρίσκεται και δεν βγάζει τα έξοδά του, είναι σημαντικός χώρος».

Μάλιστα, ο κ. Μαυρικόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει πολιτεία και πολιτική βούληση. Οτιδήποτε για να ξεπουληθεί, πρώτα αποδομείται. Αν ήθελε η πολιτεία, δεν θα μπορούσε να είχε φτιάξει τα μουσεία όπως το νέο μουσείο της Ακρόπολης, το Σύγχρονης Τέχνης που είναι μουσεία πρότυπα; Απώτερος στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι το ξεπούλημα γιατί είναι σημαντικότατο έσοδο για κάθε επενδυτή. Περιμένουμε απαντήσεις από το υπουργείο πολιτισμού».

Επίσης, επισήμανε ότι «χώροι που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι παραμελημένοι . Πρέπει το υπ. Πολιτισμού να σταθεί και να κάνει πρόγραμμα και να εμπλουτίσει τους χώρους με προσωπικό και να κάνει πράξεις και ενέργειες που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ