Η “Σοφία” σαρώνει τη χώρα – Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στον Realfm 97,8

“Χαρακτηριστικά του συστήματος αυτού είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια κυρίως στα νότια αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη”, είπε μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Η ψυχρή αυτή εισβολή θα ρίξει αρκετά τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, θα έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες, στη Φλώρινα μπορεί να φτάσουμε στους -18, -20, σε περιοχές όπως η Λάρισα θα έχουμε -10… Το κρύο θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την άλλη Τετάρτη. Και στην Αθήνα θα έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες πιστεύω το Σάββατο και την Κυριακή” ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε:

“Τα χιόνια θα είναι όχι μόνο σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, θα έχουμε και χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο σε πεδινές περιοχές. Θα χιονίσει στην Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στη Θράκη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, ορεινές της Κρήτης και των Κυκλάδων. Τα πολλά χιόνια θα είναι σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς”.

“Το σύστημα αυτό είναι βαρύτερο, θα έχει πολλά χιόνια. Πιστεύω ότι κάποια ορεινά χωριά θα αποκλειστούν… Στην Αττική θα χιονίσει στην Πάρνηθα μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα ορεινά και το βράδυ πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ