Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας: Υπάρχει θέμα επιβίωσης- Η κυβέρνηση μας εμπαίζει

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιβίωση μεγάλη μερίδα αγροτοκτηνοτρόφων καθώς και τον εμπαιγμό που υφίστανται από την πλευρά της κυβέρνησης είπε, στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Γιάννης Τσιούτρας.

«Επειδή συνεχίζονται τα προβλήματα στους αγροτοκτηνοτρόφους και εντείνονται, μπαίνει ζήτημα επιβίωσης μίας μεγάλης μερίδας των αγροτοκτηνοτρόφων. Επειδή γίνεται ένας εμπαιγμός στην τιμή του βαμβακιού, αποφασίστηκε να κάνουμε κινητοποίηση αυτή την περίοδο», δήλωσε ο κ. Τσιούτρας επισημαίνοντας ότι «με βάση το υψηλό κόστος που υπάρχει, με βάση τις περικοπές μέσω της ΚΑΠ, με βάση την υψηλή φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια και κλπ., πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει. Η συνάντηση που είχαμε ήταν ένας εμπαιγμός από την κυβέρνηση, δεν έδωσε καμία λύση στα ζητήματα. Αφήνει εδώ και χρόνια να υπάρχει το ”αίσχος” των ανοικτών τιμών που καταλήγουν να είναι χαμηλές και δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας αγρότης».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ” είναι υπερβολικά τα αιτήματα για τις δεδομένες συνθήκες της οικονομίας”, ο κ .Τσιούτρας απάντησε πως«μία ζωή πάνω σε αυτό πατάνε και μας δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα. Εμείς πρέπει να ρίξουμε τις απαιτήσεις μας και να ζούμε με επιδόματα; Να περιμένουμε το κοινωνικό μέρισμα για να μπορέσουμε να βγάλουμε γιορτές; Υπερβολικό είναι γι’ αυτούς».

Ακούστε το ηχητικό:

Ε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ