Δήμαρχος Κέρκυρας στον Realfm 97.8: Στη Λευκίμμη εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Λευκίμμης καθώς και τη δολοφονία 63χρονου εργάτη από οπαδό της Χ.Α μίλησε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.

«Εξαιτίας του θέματος με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, είναι γεγονός ότι εξαιτίας της αγανάκτησης των κατοίκων παρεισέφρησε η Χρυσή Αυγή, βρήκε έδαφος και προέβαλε το ζήτημα της βίαιης αντίδρασης, της αντάρτικης αντίδρασης στην παρουσία της αστυνομίας.

Παλαιότερα είχαν μιλήσει για εκκόλαψη του αυγού του φιδιού. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι αυτό γίνεται. Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο πολλές φορές το έχουμε θέσει υπόψιν αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ότι είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο για το οποίο η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της», δήλωσε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Παράλληλα, ο κ. Νικολούζος τόνισε ότι«στην περίπτωση της Λευκίμμης επικρατεί ιδιόμορφη τρομοκρατία μίας ”δυναμικής” μειοψηφίας η οποία επιβάλλεται στο σύνολο της κοινωνίας και τους επιβάλλεται με όρους προδοσίας. Κινούνται στο πεδίο του ποινικού δικαίου, θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνία και τη ζωή ανθρώπων».

Αναφερόμενος στη δολοφονία ενός 63χρονου αλβανικής καταγωγής από οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο φερόμενος ως δράστης είχε εκφραστεί με έντονο ρατσιστικό και επιθετικό τρόπο πολλές φορές. Το θύμα ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, πολύ ευχάριστος, ανοιχτόκαρδος και αγαπητός άνθρωπος στην περιοχή. Μεροκαματιάρης, ήταν πολλά χρόνια εκεί και πολλές φορές είχε αντιμετωπίσει την επιθετική, προσβλητική συμπεριφορά του δράστη».

«Η ”υπεράσπιση” του φτωχού Αλβανού που βρίσκεται σε ένα χωριό και προπηλακίζεται από έναν ακροδεξιό, φασίστα, ρατσιστή και η κοινωνία δεν μπαίνει στη μέση να τον υπερασπιστεί, γυρνάει ενάντια στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ