Τα σχέδια του Ριχάρδου για επέκταση στο… Λας Βέγκας

Οι λεπτομέρειες της πολυσχιδούς διάρθρωσης των δύο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού και οι επεκτατικές τάσεις τους αναδεικνύονται από τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας. Μεταξύ άλλων, ο 60χρονος γνωστός ενεχυροδανειστής είχε σκοπό, όπως ανέφερε ο ίδιος, να επεκταθεί και στο…Λας Βέγκας επιλογή που προφανώς θα χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική οργάνωση για διείσδυση στα… καζίνο. Η πρώτη αναφορά έρχεται μέσω sms από τον Ριχάρδο προς 47χρονο «μπροστινό» επιχειρήσεών του, στις 21:49 το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, με την απάντηση να έρχεται στις 07:15 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Τηλεενεχυροδανειστής: Δημήτρη, σε παρακαλώ από αύριο ασχολήσου με την Αμερική και κλείσε τη δουλειά.

Δημήτρης: Βεβαίως, θα ασχοληθώ άμεσα.

Στις 17:20 το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου γίνεται αναλυτική τηλεφωνική συζήτηση.

Τηλεενεχυροδανειστής: Με την Αμερική έχουμε καμιά εξέλιξη;

Δημήτρης: Με την Αμερική τούς έχω στείλει email εδώ και μία εβδομάδα και δεν απαντούν και τους έστειλα και επαναληπτικό email και πάλι δεν απαντούν. Εμένα αυτό με ανησυχεί. Εχω κάνει και μια έρευνα λίγο σε ακίνητα στις περιοχές που επιτρέπονται αλλά εκείνο που με ανησυχεί είναι που δεν απαντούν οι δικηγόροι.

• Τηλε-ενεχυροδανειστής: Ναι, δεν τους παίρνεις τηλέφωνο;…• Δημήτρης: Να τους πάρω αλλά είναι και η διαφορά ώρας.

• Τηλε-ενεχυροδανειστής: Ε τώρα άμα πάρεις, καλά είναι.

Δημήτρης: Τώρα είναι κλειστά, μπήκα πριν μια ώρα μέσα, δεν έχουν ανοίξει ακόμα, μπήκα στο σάιτ, γράφει αν είναι ανοιχτά ή κλειστά. Να τους πάρω ένα τηλέφωνο ευχαρίστως αλλά με ανησυχεί γιατί νομίζω τους βάλαμε δύσκολα, πλέον τους ζητάμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα να μας πούνε. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ