Συνήγορος 3 κατηγορουμένων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Η δικογραφία δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη – ΒΙΝΤΕΟ

“Η δικογραφία είναι ογκωδεστάτη, αλλά δεν έχει την απαραίτητη συνοχή, δεν είναι εναργής και δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη… έχει μόνο συνομιλίες” σχολίασε η συνήγορος τριών κατηγορουμένων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, Τατιάνα Δουβαρά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε: “Όταν έχουμε μπροστά μας αδικήματα αμιγώς οικονομικά, αυτά θα πρέπει να στοιχειοθετούνται με οικονομικά στοιχεία. Είναι μια δικογραφία που εξαντλεί τη στοιχειοθέτησή της ουσιαστικά με συνομιλίες και διαλόγους που εν τοις πράγμασι δεν αναφέρουν τίποτα και μιλούν μόνο για συναλλαγές χρυσού,..”.

Επίσης πρόσθεσε: “Αν αποδειχθεί ότι για όλες αυτές τις συναλλαγές υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά, δεν στοιχειοθετείται κανένα εκ των αδικημάτων… Δεν πρόκειται για στοιχειοθέτηση οικονομικών αδικημάτων, δεν μπορεί οικονομικά αδικήματα να στοιχειοθετούνται με συνομιλίες και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο”.

Σχετικά με τη λαθρεμπορία ανέφερε: “Υπήρχε αυτόφωρη σύλληψη χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, που μπορεί να στοιχειοθετήσει κάποια παράνομη εξαγωγή”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1 :

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ