Σκληρή απάντηση του Τούρκου «υπαρχηγού» στον γνωστό ενεχυροδανειστή: «Τον περιμένουν εκπλήξεις» – Προφυλακιστέος ένας Κινέζος

Της Άννας Κανδύλη

Από το πρωί του Σαββάτου απολογούνται 21 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Έως τώρα ενώπιον της ανακρίτριας έχουν βρεθεί 11, από τους οποίους ένας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ 8 αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο τελευταίοι βρίσκονται αυτήν την ώρα στον εισαγγελέα. Τέσσερις πήραν νέα προθεσμία και θα απολογηθούν την Κυριακή.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 39χρονος κινεζικής καταγωγής, που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας. Φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να είχε κεντρικό ρόλο, καθώς επικοινωνούσε με ομοεθνείς του, χονδρέμπορους ρούχων στην Τουρκία, αγόραζε εμπόρευμα το οποίο πληρωνόταν με παράνομο χρήμα από την εξαγωγή χρυσού και, στη συνέχεια, έδινε σε ευρώ τα αντίστοιχα χρήματα στο κύκλωμα.

Μεταξύ αυτών που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους είναι και ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γιάννη Ψιλογιάννη, “εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση”.

Όλοι οι κατηγορούμενοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες.

Προειδοποιεί ο Τούρκος

Ο Τούρκος κατηγορούμενος που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο μαζί με τον Δημήτρη Ριχάρδο Μυλωνά στη μία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν, και ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του αργά χθες το βράδυ, απαντώντας στον τηλέ- ενεχυροδανειστή που του επιρρίπτει όλες τις ευθύνες, προειδοποιεί ότι: «Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ