Στο έλεος της “Πηνελόπης” η χώρα – Συνεχίζεται η κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή φάση της κακοκαιρίας “Πηνελόπη”, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά τμήματα της χώρας και το Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, καθώς επίσης και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα ανατολικά.

Για σήμερα, Παρασκευή, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές το Σάββατο . Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν σε εντάσεις τα 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 8 ως 9 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr, windy.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ