Τσούκαλης για “χρυσοδάκτυλους”: Έβγαζαν καθημερινά από τη χώρα 150.000 ευρώ σε χρυσό -ΒΙΝΤΕΟ

Για τα μονοπάτια των λαθρεμπόρων του χρυσού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα, μίλησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως ανέφερε, “τα χρήματα είναι πάρα πολλά και είναι γεγονός ότι πάρα πολλά από τα ενεχυροδανειστήρια εκτός από τα ενέχυρα, ένα κόσμημα δεν αρκεί να το μετρήσουμε σαν χρυσό γιατί μπορεί αν είναι κόσμημα αντίκα ή ένα κόσμημα καινούργιο από επώνυμη φίρμα το οποίο δεν λιώνεται καν. Αυτό το 50% των κοσμημάτων δεν τα έλιωναν κάποιοι καν… Οι ντίλερ θα πρέπει να χωριστούν σε ντίλερ χρυσού και ντίλερ πολύτιμων λίθων” εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα.

“Ο τζίρος των κλεμμένων μπορεί να ξεπερνά και τον τζίρο από ένα ενεχυροδανειστήριο” σημείωσε και υπογράμμισε ότι “ο τζίρος από τα ρολόγια, που τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης έχουν φύγει από τα σπίτια, ξεπερνά τα 700-800 εκατ. ευρώ, δηλαδή 40.000-50.000 πολυτελή ρολόγια” σχολίασε και επεσήμανε “ο τζίρος είναι πάρα πολύ μεγάλος. Τα τελευταία χρόνια έφυγε πάρα πολύ μεγάλος πλούτος από την Ελλάδα, και μάλιστα αφορολόγητος”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ