Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα είναι, σήμερα, Δευτέρα, τα πλοία της ακτοπλοϊας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα

Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων συναντήθηκαν με στελέχη της Ένωσης των ακτοπλόων για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά δεν υπήρξε λύση.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που αντιπρότεινε αυξήσεις 5%.

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επβατηγού Ναυτιλίας).

«Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης με προοπτική κλιμάκωσης», επισημαίνει από την πλευρά της σε ανακοίνωση η ΠΝΟ.

Στην απεργία της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.). Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.Πηγή:ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ