Νέα ληστεία στο ΑΧΕΠΑ – Κακοποιοί πήραν τα κινητά και τα χρήματα ασθενών

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και όπως αναφέρει μπήκαν ληστές στα γραφεία της διοίκησης στο ΑΧΕΠΑ και έκλεψαν τρεις υπολογιστές.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ οι ληστές μπήκαν στην Α Παθολογική Κλινική και έκλεψαν με τη βία χρήματα και κινητά από ασθενείς, που τα είχαν κρύψει κάτω από τις κουβέρτες.Τους ληστές αντιλήφθηκε η μοναδική καθαρίστρια που υπήρχε στο κτίριο η οποία ειδοποίησε την προϊσταμένη που εφημέρευε και κατόπιν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που όπως αναφέρει επίσης η ΠΟΕΔΗΝ έφτασε κατόπιν εορτής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Σήμερα 4 τα ξημερώματα μπήκαν για άλλη μια φορά ληστές στα Γραφεία Διοίκησης που στεγάζονται στο πενταώροφο κτίριο που είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα. Κάνανε άνω – κάτω το χώρο, κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών – Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές. Πήγαν και στο πάνω όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η Α’ Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των Ασθενών. Μάλιστα τους πήραν με την βία τα κινητά τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις κουβέρτες.

Ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα Προϊσταμένη και εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Δεν υπήρχε κανένας φύλακας στο κτίριο. Η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής!!! Απανωτά τα περιστατικά κλοπών, βίας και κανένα μέτρο. Πότε θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι όταν θρηνήσουμε θύματα;;;

Τα σκυλιά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους των κλινικών!!!

Τι απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Σπανός, “διάρρηξη σε γραφείο του ΑΧΕΠΑ και αφαίρεση δυο οθονών υπολογιστή και μιας καφετιέρας πραγματοποιήθηκε από άγνωστους το περασμένο βράδυ (σημ: ξημερώματα Τρίτης)”.

Απαντώντας σε καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο κ. Σπανός, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο έχει φύλαξη και πιθανολόγησε ότι οι διαρρήκτες μπήκαν από μια αφύλακτη πόρτα-εξόδου κινδύνου, η οποία δεν κλείνει ποτέ και οδηγεί στην αυλή του Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των σκυλιών ο διοικητής του Νοσοκομείου επισήμανε ότι δεν του έχει αναφερθεί ποτέ κάτι τέτοιο, ότι ο ίδιος δεν είδε τις φωτογραφίες και ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί το σκυλί να συνόδευε κάποιον που ήρθε στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ