Τo Μ.Α.Ζ.Ι. δώρισε ψηφιακό αγγειογράφο αξίας 1.500.000€ στο Γ.Π.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

Η αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. -Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» δώρισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης έναν ψηφιακό αγγειογράφο δύο επιπέδων αξίας 1.500.000€ με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Το μηχάνημα αυτό, μοναδικό για τη Βόρειο Ελλάδα, είναι τελευταίας τεχνολογίας και εκτός από διαγνωστικό, είναι και επεμβατικό.

Εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ καθώς και των χειριστών τέτοιων μηχανημάτων. Υπολογίζεται ότι αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων το μηχάνημα αυτό θα τεθεί σε λειτουργία για το κοινό των πολιτών της Βορείου Ελλάδος.

Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι Δρ. Αλεξάνδρα Γωγούση

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. Δρ. Αλεξάνδρα Γωγούση, δικηγόρος: «Αυτή η ημέρα είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής μου! Και η πιο μεγάλη για το Μ.Α.Ζ.Ι.! Με αυτό το μηχάνημα θα σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές από όλη την Βόρειο Ελλάδα! Είναι έργο ζωής λοιπόν! Και είναι μόνον η αρχή! Συνεχίζουμε δριμύτεροι!

Γιατί όπως δηλώνει και το σύνθημά μας: «Μ.Α.Ζ.Ι. μπορούμε τα πάντα»!

Ο ψηφιακός αγγειογράφος δύο επιπέδων

Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου, των Ιδρυτικών μελών και των εθελοντών του Μ.Α.Ζ.Ι., εκφράζω αμέτρητες ευχαριστίες και ευχές για μακροημέρευση στους ανθρώπους του ιδρύματος Νιάρχου αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια! Να είστε όλοι και πάντα καλά!»

Λίγα λόγια για το Μ.Α.Ζ.Ι.

Το «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» είναι αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Πρωταρχικός σκοπός του Μ.Α.Ζ.Ι. αρχικά, ήταν η δωρεάν σίτιση, ένδυση και περίθαλψη αδύναμων κοινωνικά ομάδων. Από τότε και για 5 συνεχή χρόνια μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου που δημιούργησε η ομάδα αυτή, ελάμβαναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περισσότερα από 1.500 άτομα κάθε μήνα και επί 5 συνεχή χρόνια. Δηλαδή το Μ.Α.Ζ.Ι. συγκέντρωνε και μοίραζε περίπου 4 τόνους τροφίμων κάθε μήνα. Έχει διανείμει δηλαδή μέχρι σήμερα περίπου 250 τόνους τροφίμων. Παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα οι δικαιούχοι του Μ.Α.Ζ.Ι. μπορούσαν να εξεταστούν ιατρικά από μια ομάδα ιατρών που προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους δύο φορές τον χρόνο. Το ίδιο γινόταν και με σεμινάρια πρώτων βοηθειών από την ομάδα της Αλληλεγγύης Υγείας.

Στόχος του Μ.Α.Ζ.Ι. στο εξής είναι να συνεχίσει τη δράση του πιο δυναμικά, προσφέροντας, εκτός των παραπάνω, ενίσχυση σε νοσοκομεία, κρατικά ιδρύματα, συλλόγους και σωματεία και γενικά συμπληρώνοντας την απουσία του κράτους σε κοινωνικές παροχές, όπου υπάρχει ανάγκη. Ο εθελοντισμός παραμένει η κινητήρια δύναμή του.

Εν τω μεταξύ το Μ.Α.Ζ.Ι. πριν λίγους μήνες στήριξε το παιδιατρικό και παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου με παροχή αναλώσιμων υλικών.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2018 ολοκλήρωσε άλλη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού προς το Νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα ποσόν για αυτή τη δωρεά συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις της επίδειξης μόδας του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια με κοσμήματα και αξεσουάρ του Περικλή Κονδυλάτου, που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Κυβερνείο Θεσσαλονίκης.

Τα ιατρικά μηχανήματα που παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς είναι τα εξής:

Ένας διφασικός απινιδωτής με δυνατότητα καρδιοανάταξης, με οθόνη και παλμική οξυμετρία και δύο ζεύγη νεογνικά και παιδιατρικά ηλεκτρόδια και ηλεκτρόδια για ενήλικες

Ένα τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο – οξύμετρο με ενσωματωμένο τροφοδοτικό

Ένα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων με φορτιστή μπαταριών και τροφοδοτικό

Ένα παλμικό οξύμετρο με αισθητήρες για παιδιά, νεογνά και βρέφη με επιτραπέζια βάση φόρτισης και μπαταρία

Λογισμικό διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων

Διάφορα άλλα εξαρτήματα απαραίτητα για τη λειτουργία των παραπάνω συσκευών.

Το Μ.Α.Ζ.Ι. για τα έσοδά του ΔΕΝ στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις, παρά μόνο σε δωρεές, χορηγίες και έσοδα από εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις δεκάδες εκδηλώσεων που έχει πραγματοποιήσει το ΜΑΖΙ μέχρι σήμερα.

Τη χρονιά που μας πέρασε (2017), το ΜΑΖΙ διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια μεγαλειώδη και πρωτότυπη παράσταση, αφιέρωμα στη ζωή της Μαρίας Κάλλας, με μουσική, χορό, βίντεο και αφήγηση από τον πρεσβευτή του, Αλέξη Κωστάλα.

Μια άλλη μεγάλη εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η έκθεση 600 πρωτότυπων αφισών και ρούχων των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που διοργάνωσε το ΜΑΖΙ σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μεγάλη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, όπου το ΜΑΖΙ έδωσε την ευκαιρία σε 28 ακόμη φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης να μοιραστούν τα έσοδα από τα 3000 εισιτήρια που κόπηκαν.

Το 2016 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έκανε τη μεγάλη τιμή να επισκεφτεί το κοινωνικό παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. για να γνωρίσει το έργο του και να απονείμει επαίνους στους χορηγούς- υποστηρικτές του.

Το ΜΑΖΙ πέτυχε ακόμη μια μεγάλη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ελλάδος και έτσι οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού τέθηκαν στην υπηρεσία όσων δικαιούχων του Μ.Α.Ζ.Ι. έχουν ανάγκη βοηθείας.

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του Μ.Α.Ζ.Ι. στη Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Θεσσαλονίκης το λεύκωμα: «231 Πιάτα αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας. 1863 – 1973» Πρόκειται για το βιβλίο, που περιλαμβάνει τη σπάνια συλλογή με ιστορικά πιάτα της Λόλας Νταϊφά. Τα κείμενα υπογράφει η καθηγήτρια ΕΚΠΑ λαογράφος Κατερίνα Κορρέ- Ζωγράφου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι όσοι βοηθούν την προσπάθεια του ΜΑΖΙ, δουλεύουν αφιλοκερδώς.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι σήμερα

Πρόεδρος: Δρ Αλεξάνδρα Γωγούση

Γενική Γραμματέας: Κατερίνα Τζαμπάζη

Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία Βαφειάδη

Ταμίας: Βλάσης Γωγούσης

Μέλη: Αναστασία Λαδένη, Χάιδω Τσάνταλη, Κατερίνα Γουλανδρή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ