Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας: Η καθαρίστρια παραποίησε το ενδεικτικό της για να ζήσει την οικογένειά της

«Όλη τη μαυρίλα που ζούμε δεν θα την πληρώσει μία καθαρίστρια και κανένας εργαζόμενος. Στη ζωή αυτή υπάρχουν αυτοί που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, τεράστιο πλούτο της χώρας και δεν έχουν κατηγορηθεί, δεν έχουν φυλακιστεί ούτε για μία μέρα. Όντως η ίδια παραποίησε το ενδεικτικό της για να ζήσει την οικογένειά της, δεν έκλεψε, δεν έφαγε δημόσιο χρήμα, Τα δούλεψε τα χρόνια αυτά, μία εξαιρετικά εργατική γυναίκα. Αυτή η γυναίκα, είτε πέμπτης είτε έκτης τάξης, καθαρίστρια παρέμεινε μέχρι την απόλυσή της. Δεν ήταν στέλεχος κάποιου υπουργείου που είχε να πλασάρει δύο διδακτορικά και μεταπτυχιακά και να αποδειχθεί ότι αυτά ήταν πλαστά, δήλωσε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη.

«Είτε κυβέρνηση είτε Δικαιοσύνη, κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά σε μία οφθαλμοφανή, κραυγαλέα αδικία. Σημασία έχει να αναιρεθεί η ποινή της που είναι πάρα πολύ σκληρή.Καταδικάζουμε μία καθαρίστρια γιατί είναι ηρωίδα της ζωής. Σημασία έχει πως αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και βαθιά πολιτικό. Γνωρίζω την καθαρίστρια. Το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το θέμα και η υπόθεση και να φτάσει εκεί που πρέπει και να γίνει αναίρεση της ποινής της 10ετούς φυλάκισης. Αυτό πρέπει να είναι το ζήτημα για όλους μας», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε η κ. Καρυδάκη, «είναι μία καθαρίστρια η οποία αγωνίζεται χρόνια, μέλος μίας πολύτεκνης οικογένειας με εννέα παιδιά, μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο χωρισμένη από τα αδέρφια της. Σε ηλικία 11 ετών ήρθε στο Βόλο, στα 16 της παντρεύτηκε, ο άνδρας της είναι με 67% αναπηρία, έκανε δύο εξαίρετα παιδιά. Βρίσκεται στις φυλακές Θήβας από τις 5 Νοεμβρίου όπου ταυτόχρονα συνεχίζει το Γυμνάσιο. Προσλήφθηκε το 1996 όταν ήταν 29 χρονών και μέχρι τότε την βοηθούσε η Πρόνοια, η Εκκλησία. Πάντα ήταν με ψηλά το κεφάλι αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά της, παραποίησε το αποδεικτικό της Πέμπτης και το έκανε της έκτης. Δεν πλαστογράφησε για αυτό και η ποινή της από 15 χρόνια φυλάκιση μειώθηκε στα 10 έτη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ