Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ: Η Αστυνομία… αφήνει τους αντιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο για να μην κάνουν καταστροφές αλλού – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις ζημιές στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κοσμήτορας της Σχολής, Κώστας Κατσιφαράκης, που εκτίμησε ότι “το μέγεθος της ζημιάς είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ εφόσον δεν προκύψουν νέα πράγματα που δεν έχουμε ανακαλύψει”.

“Ζημιές δεν έγιναν στα γραφεία των καθηγητών γιατί δεν προχώρησαν. Έγιναν στην είσοδο της πολυτεχνικής, στο φουαγέ, και σε κάποια αμφιθέατρα και σε πτέρυγα διδασκαλίας… Τα καινούργια μηχανήματα που είχαμε άκουσα έναν φοιτητή να λέει ότι δεν υπάρχουν πλέον… Δεν υπήρξαν συλλήψεις” υπογράμμισε.

Στην ερώτηση γιατί δεν έγιναν συλλήψεις ο καθηγητής ανέφερε ότι αυτή η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στην αστυνομία, την εισαγγελία και το υπουργείο.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει ανέφερε: “Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδιασμός να μην απωθούνται μετά το τέλος της πορείας κάποια στοιχεία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη με το πρόσχημα ότι έτσι δεν θα γίνουν ζημιές σε άλλες περιοχές της πόλης. Δηλαδή να μην θεωρείται ο πανεπιστημιακός χώρος ως χώρος ανοχής παράνομων δραστηριοτήτων”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ