Νέα καταγγελία για το ΤΕΙ Σερρών – Χρηματίζονται άλλοι δύο καθηγητές

Άλλοι δύο εκπαιδευτικοί φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση με τα “φακελάκια” στο ΤΕΙ Σερρών, περίπου δύο μήνες μετά τη σύλληψη του καθηγητή για εκβίαση φοιτητών και χρηματισμό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ένας φοιτητής στο serraikanea.gr, οι δύο καθηγητές που αναζητούνται είναι αρκετά πιο προσεκτικοί από τον “καθηγητή Φακελάκη”, που κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Νιγρίτας.

Για να περάσουν τους φοιτητές, τους ανάγκαζαν να γράψουν κανονικά στην εξεταστική και δεν τους περνούσαν με λευκή κόλλα, όπως έκανε ο συλληφθείς καθηγητής. Σε αυτή την περίπτωση οι φοιτητές μάθαιναν εκ των προτέρων τα θέματα, αντί αδράς αμοιβής.

“Αφού μας έκοβαν συνεχώς στα μαθήματα, όσο και αν διαβάζαμε, επικοινωνούσε μαζί μας ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου. Μας έλεγε πως το φροντιστήριό του λειτουργεί για τα μαθήματα που διδάσκουν οι τρεις καθηγητές και πως υπάρχει τρόπος να τα περάσουμε. Φυσικά, ο τρόπος δεν ήταν άλλος από το να πληρώσουμε με το ποσό των 250 ευρώ το μάθημα”, δήλωσε ο φοιτητής και πρόσθεσε ότι αυτά που τους δίδασκαν στο φροντιστήριο ήταν καθαρά για τα μάτια του κόσμου.

“Να φανταστείτε πως, αν είχαμε κάποια απορία, εκείνοι μας έλεγαν πως δεν έχει σημασία να τα κατανοήσουμε, αφού το μόνο που αρκούσε ήταν να γράψουμε τις απαντήσεις στα θέματα που θα μας έδιναν αυτοί. Ήταν πάντα αυτά που έπεφταν στην εξεταστική. Εγώ, μάλιστα, σε ένα μάθημα δεν έγραψα απολύτως τίποτα και με πέρασαν με καλό βαθμό”, είπε ο φοιτητής, τονίζοντας ότι άλλοι δύο εκπαιδευτικοί ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο, δηλαδή δεν μπορούσε να περάσει κάποιος το μάθημά τους, αν δεν πήγαινε στο φροντιστήριο.

“Μόνο που αυτοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Δηλαδή, για να μας περάσουν έπρεπε να γράψουμε κιόλας στην εξεταστική”, εξήγησε ο φοιτητής.

Από την έρευνα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα προκύψει αν και κατά πόσο στην πολύκροτη υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ