Λουκέτο σε σχολικό συνεταιρισμό… λόγω εφορίας – Επιβλήθηκε τέλος επιτηδεύματος 800 ευρώ

Τέλος επιτηδεύματος ύψους 800 ευρώ επέβαλε η εφορία σε σχολικό συνεταιρισμό του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο.

«Κλειστόν λόγω εφορίας», είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου το οποίο αναγκάζεται να κλείσει τον σχολικό συνεταιρισμό των μαθητών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΑΥΓΗ”, το συγκεκριμένο σχολείο το 2010 δημιούργησε το λαχανόκηπο , ενώ μόλις πέρυσι – σε συνεργασία με τους μαθητές- ιδρύθηκε ο σχολικός συνεταιρισμός «Το περιβόλι». Έχοντας δύο θερμοκήπια στην αυλή του σχολείου, τα παιδιά καλλιεργούσαν μεταξύ άλλων ντομάτες, κουνουπίδια, μπρόκολα, ραπανάκια, παντζάρια, μαϊντανό , καρότα κ.α . Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο να έρθουν μικροί μαθητές σε επαφή με τις αξίες της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας, της κοινωνικής ευθύνης και της κοινωνικοποιημένης σχολικής ζωής αλλά και να γνωρίσουν τις συλλογικές μορφές οικονομικής δραστηριότητας, με την πρωτοβουλία να επεκτείνεται πέρα από το σχολείο.

«Τα παιδιά αγάπησαν το εγχείρημα. Εφαρμόσαμε στην πράξη τη βιωματική μάθηση. Διοργανώναμε παζάρια με 2.000 φυτά στους κατοίκους του χωριού, χαρίζουμε προϊόντα σε συσσίτια για απόρους», ανέφερε στην εφημερίδα ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Ολύνθου Βασίλης Μισαηλίδης.

«Θέλαμε να διδάξουμε τη νομιμότητα στους μαθητές μας και ήρθαμε αντιμέτωποι με μία δαιδαλώδη γραφειοκρατία» λέει ο κ. Μισαηλίδης καθώς η καταστατική και σύννομη λειτουργία του σχολικού συνεταιρισμού απαιτούσε τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος για να εκδοθεί χρειάζεται ΑΦΜ.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους σχολικούς συνεταιρισμούς, το αποτέλεσμα ήταν να ενταχθεί στους κανονικούς συνεταιρισμούς και με την υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2017, η εφορία τους επέβαλε τέλος επιτηδεύματος 800ευρώ!

Πηγή: ΑΥΓΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ