Μητροπολίτης Λαγκαδά στον Realfm 97,8: Δεν μπορούμε να μπούμε σε μία επισφαλή διαπραγμάτευση

Στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωνάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Η Ιεραρχία θα συγκληθεί, οι απόψεις είναι γνωστές, ήδη έχουν διατυπωθεί, θα υπάρξει συζήτηση και θα υπάρξει μία απόφαση… Το λάθος είναι κατά τη γνώμη μου ο συσχετισμός αυτού του δεδομένου με τη μισθοδοσία του κλήρου και με εξαγγελίες που είναι πολύ πρόχειρες. Μετά από αγώνες και από προσπάθειες κατακτήθηκαν κάποια δικαιώματα εργασιακής φύσεως. Από εκεί και πέρα ολόκληρο το κράτος καταλήγει σε αυτό που λέμε ενοποίηση των ταμείων, στην ασφάλεια, στην ενιαία αρχή πληρωμών. Είναι τώρα δυνατόν ξαφνικά να προκύψει ένα ξεχωριστό ταμείο; Μιλάμε για 10.000 οικογένειες, δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε λύνονται με προχειρότητες” σημείωσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι δεν είναι του παρόντος να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν… Αυτή την ώρα με τα χάλια που βρίσκεται η κρατική οικονομία και με τα χάλια που βρίσκονται όλες οι άλλες δομές, δεν μπορούμε να μπούμε σε μία επισφαλή διαπραγμάτευση”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ