SOS εκπέμπουν οι πλημμυροπαθείς του Αγρινίου – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Σε δραματικές συνθήκες καλούνται να επιβιώσουν το χειμώνα που έρχεται οι κάτοικοι στο Ζευγαράκι του Δήμου Αγρινίου. «Κάθε βράδυ δεν κοιμάμαι όταν βρέχει. Βλέπω πως δεν έχουν γίνει έργα, και το χωριό μας παραμένει ανοχύρωτο σε μια δυνατή βροχή. Φοβάμαι πως θα πνιγούμε. Μένω μόνη και το σπίτι μου απέχει 20 μέτρα από ρέμα, το οποίο δεν έχει καθαριστεί » είπε στο agriniosite.gr μια γυναίκα από το Ζευγαράκι.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν θυμό και είναι αγανακτισμένοι γιατί ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες, οι αρμόδιοι τους έχουν ξεχάσει, παρά τις υποσχέσεις…Το οδοιπορικό του agriniosite.gr έγινε σήμερα το πρωί, με αφορμή τη σύσκεψη που είχαν στο τοπικό κατάστημα, ο Πρόεδρος Ζευγαρακίου, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κάτοικοι και φορείς της περιοχής προκειμένου να διεκδικήσουν, πιο δυναμικά, παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν άμεσα από το δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια προκειμένου να μην ξαναζήσουν τις τραγικές στιγμές του Δεκεμβρίου 2017.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά και η περιοχή συνεχίζει να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, πέτρες, λάσπες, μπαζωμένα ρέματα, λιοστάσια πνιγμένα στις πέτρες και οι κάτοικοι με υγρασία στα κόκαλα και στο βλέμμα με φτυάρια ακόμη καθαρίζουν, ενώ με δικά τους έξοδα προσπαθούν να θωρακίσουν με μάντρες τα σπίτια τους, για να μην πνιγούν σε περίπτωση νέας πλημμύρας. Επίσης προβλήματα εντοπίζονται με το νερό, τα υδρόμετρα και τους λογαριασμούς, το γήπεδο του Α.Ο Ζευγαρακίου κ.α.

Μάλιστα, οι κάτοικοι φτιάχνουν τοιχία για προστατευτούν και να μη ζήσουν ξανά τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν ένα χρόνο πριν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: agriniosite.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ