Έρευνα για το ραδιενεργό φορτίο

Τη σοβαρή και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που απασχολεί το τελευταίο 24ωρο την πόλη του Βόλου και αφορά τον εντοπισμό ραδιενεργού φορτίου σε πλοίο, ζητεί η Δημοτική Αρχή Βόλου από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε) και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» κ. Κώστα Πουλάκη προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για τη διακίνηση ραδιενεργών αποβλήτων από το Βόλο σε ειδικό εργοστάσιο διαχείρισης και επεξεργασίας στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της πόλης, και το πρόβλημα που προέκυψε με το συγκεκριμένο φορτίο αποβλήτων και τον εντοπισμό Καισίου – 137 «δύο με τρεις φορές πάνω από το κατώτερο όριο», ο Δήμος Βόλου, μέσω του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκου Μόσχου, απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε) καθώς και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, από τους οποίους ζητάει τη σοβαρή και ουσιαστική διερεύνηση των αναφερομένων θεμάτων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

«Η είδηση αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς θίγει σοβαρά ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ Μόσχος, υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση, η διακίνηση και η επεξεργασία αποβλήτων με ραδιενεργά στοιχεία αντιμετωπίζονται αυστηρά από την κείμενη νομοθεσία, αφού άπτονται θεμάτων που επηρεάζουν σοβαρά τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος θα εξετάσει ουσιαστικά την κατατεθειμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της αναφερόμενης εγκατάστασης, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων λειτουργίας του Λιμένα Βόλου, πριν αποφασίσει περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: e-volos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ