Επιστολή Μαριά στον Ταγιάνι για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους γονείς του

Ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς απέστειλε τη Δευτέρα (5/11) κατεπείγουσα επιστολή στο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι με την οποία του ζητά να παρέμβει στις Αλβανικές Αρχές προκειμένου να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους γονείς του για να ταφεί.

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς με γραπτή του ερώτηση την προηγούμενη Δευτέρα 29/10 Ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα προκειμένου να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να προστατευθεί η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, ενέργεια για την οποία δέχθηκε δεκάδες αλβανικές απειλές.

Ακολουθεί το κείμενο της Επιστολής του Νότη Μαριά

«Βρυξέλλες 5/11/2018

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με Γραπτή μου Ερώτηση στις 29/10/2018 κατήγγειλα τη στυγνή δολοφονία του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην περιοχή του χωριού Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου από την αλβανική αστυνομία στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης. Τη δολοφονική αυτή ενέργεια της αλβανικής αστυνομίας κάλυψε πολιτικά με προκλητικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Επιπλέον σημειώνεται ότι οι αλβανικές αρχές συνέχισαν τις προκλήσεις τους κατεβάζοντας την Ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου, ενώ η περήφανη Ελληνική Εθνική Μειονότητα γιόρταζε την αντίσταση τους Ελληνικού Λαού κατά τους Ιταλικού φασισμού.

Επανειλημμένα καταγγείλαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι αλβανικές αρχές επιδίδονται στη συστηματική και βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, γκρεμίζοντας εκκλησίες, αρπάζοντας ακίνητα και τρομοκρατώντας, παραβιάζοντας κατάφορα διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914 για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Ήδη ενώ έχουν παρέλθει εννέα ημέρες από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και παρά τις συνεχείς αιτήσεις των οικείων του οι αλβανικές αρχές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του δολοφονηθέντα στους γονείς του προκειμένου να ταφεί.

Με την Επιστολή μου αυτή κύριε Πρόεδρε ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς τις αλβανικές αρχές προκειμένου να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους γονείς του για ταφή.

Επιπλέον ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να παύσει η βάναυση καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου εκ μέρους της Αλβανίας.

Με εκτίμηση

Νότης Μαριάς

Ευρωβουλευτής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ