Ο Μάνου Τσάου στην ηχηρή διαμαρτυρία για την προσαγωγή μουσικού του δρόμου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Από ”βουβή” που ήταν προγραμματισμένη η διαμαρτυρία των μουσικών του δρόμου εξελίχθηκε σε ”ηχηρή” καθώς εκατοντάδες άτομα στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή από τις αστυνομικές αρχές μιας μουσικού του δρόμου που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Η κοπέλα που υπέστη αυτήν την «περιπέτεια» με τους αστυνομικούς ανέφερε: «Μας ζητάνε να φύγουμε, λένε ότι αυτό που κάνουμε είναι ντροπή. Οι περαστικοί αντιδρούν με τον τρόπο τους, ρίχνοντας ποιήματα στιχάκια, τα οποία βγαίνουν από την ψυχή. Δεν είναι θέμα λύπησης» ενώ περιέγραψε την προσαγωγή της στο αστυνομικό τμήμα: «Ήρθε η αστυνομία και μου είπε να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Αντέδρασα και είπα ότι δεν τίθεται θέμα επαιτείας, αλλά δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Ωστόσο πήγα στο τμήμα και με άφησαν μετά από 45 λεπτά, έγινε διαμεσολάβηση από τον δικηγόρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας.

«Γιορτινές μέρες για τη Θεσσαλονίκη!»

«Σε λίγες ώρες από τα υπουργεία θα υπάρχει κατάργηση του νόμου περί επαιτείας. Πήραμε την νίκη! Γιορτινες μέρες για την Θεσσαλονίκη! Αυτό τελειώνει σήμερα εδώ, και φαίνεται το μέλλον από το μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Η διαμαρτυρία έγινε άηχη εξαρχής, αλλά σκοπός ήταν να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου και για αυτό θα γίνει ηχηρή» δήλωσε ο τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος ανέδειξε το θέμα.

«Προσφέρουμε χαρά και συναισθήματα»

«Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε και να σκεφτούμε όλοι είναι ότι υπάρχουν παιδιά, ηλικίας 20 χρονών και μικρότερα, που παίζουν μουσικάρες και δεν μπορούν να εκφραστούν επειδή φοβούνται ότι θα γίνουν περιστατικά όπως αυτό. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα. Η μουσική είναι ο πιο εκφραστικός τρόπος συναισθημάτων, είναι έργο και πρέπει να ακούγεται παντού. Δεν προσβάλλουμε κανέναν, προσφέρουμε χαρά και συναισθήματα. Μένω έκπληκτος από την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά όταν ο άνθρωπος φεύγει από τα καθημερινά προβλήματα του, βλέπει την γαλήνη, και η μουσική είναι γαλήνη, και βρίσκεται στον δρόμο απλόχερα» είπε ο Μίμης, μουσικός του δρόμου.

Εκπληκτική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών που βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να στηρίξουν τους μουσικούς του δρόμου. «Σκέψου να υπήρχε σε κάθε τετράγωνο της πόλης, ένας μουσικός που θέλει να εκφραστεί, η Θεσσαλονίκη θα ήταν ευτυχισμένη γεμάτη χρώματα και νότες» είπε ένας από τους συγκεντρωμένους.

«Προφανώς και θα στηρίξουμε και θα φωνάξουμε και θα νευριάσουμε! Η μουσική είναι ο πολιτισμός μας, και σαν χώρα είναι το μόνο που μας έχει μείνει» είπε στο dailythess.gr ένας 20χρονος.

Στην πλατεία Αριστοτέλους βρέθηκε και ο Μάνου Τσάο!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: dailythess.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ