Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την παραβατικότητα: Ζούμε σε καθεστώς ελεύθερων πολιορκημένων

Για τα φαινόμενα βίας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

“Νιώθουμε ότι ζούμε σε καθεστώς ελεύθερων πολιορκημένων από περιβάλλοντες εστίες παραβατικότητας. Το θέμα είναι να δούμε τι πανεπιστήμιο θέλουμε ως κοινωνία. Όλα όσα συμβαίνουν, συνειδητά ή ασυνείδητα εξυπηρετούν τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την αντικατάστασή του με ιδιωτικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάκης επισημαίνοντας ότι “μετά την “εκκαθάριση” του Πεδίον του Άρεως, όλοι οι θαμώνες διαχύθηκαν στην γύρω περιοχή με αποτέλεσμα στους περιμετρικούς των εγκαταστάσεων δρόμους του ιδρύματος μας έχουν στρατοπεδεύσει εκεί και οι χώροι αυτοί μετεξελίσσονται σε πολύ επικίνδυνους και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο”.

Επίσης, ο κ. Γιακουμάκης σχολίασε ότι “σε αυτούς τους δρόμους γίνεται εμπορία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Υπάρχουν ημιθανείς κατάκοιτοι στους δρόμους, επικίνδυνα αντικείμενα και δυσάρεστες οσμές και σημειώνονται γεγονότα βίας, με επίδειξη βίας ζητούν χρήματα. Αυτή η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη για τον περιβάλλοντα χώρο ενός ιδρύματος και θέτει τους φοιτητές μπροστά σε κινδύνους ζωής, ασφάλειας και υγιεινής”.

“Οι φοιτητές φοβούνται με αποτέλεσμα να μην έρχονται στα μαθήματα. Ζημιώνεται η φήμη και το κύρος του ιδρύματος. Όλα αυτά καθιστούν εξαιρετικά σημαντικό το πρόβλημα και είναι αναγκαίο να βρεθεί άμεσα λύση”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Γιακουμάκης τόνισε ότι “επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί σε αρμόδιους φορείς , έχουμε ενημερώσει και το γραφείο του Πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα ανεπαρκούς αστυνόμευσης. Όσο περιορίζεται σαν πρόβλημα αστυνόμευσης, αυτοί οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Μπορεί να γίνονται προσπάθειες αλλά πρόβλημα υπάρχει και δεν έχει λυθεί”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ