Πρόεδρος ΦΠΨ στον Realfm 97,8 για τον Ρουβίκωνα: Είναι φοιτητές της Φιλοσοφικής και άλλων τμημάτων

Στην ανακατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής Σχολής από μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρθηκε η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε από το πρωί (της Τετάρτης) όταν φτιάξαμε αυτή τη συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα. Ήμασταν οι καθηγητές και το προσωπικό της σχολής και κάναμε συμβολική παράσταση σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα” είπε μεταξύ άλλων η κ.Φουντοπούλου και πρόσθεσε:

“Λίγο μετά τις 10 το πρωί εμφανίστηκαν οι φοιτητές μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα. Είναι φοιτητές και της Φιλοσοφικής και άλλων τμημάτων στο ΕΚΠΑ. Χώρο δικαιούται μία παράταξη φοιτητική. Η παράταξη η φοιτητική είναι μία λέξη η οποία παραπέμπει σε δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής, ορισμού και καθορισμού εκπροσώπων, παραπέμπει σε μία αντιστοίχιση με οργανώσεις ιδεολογικές, πολιτικές, κομματικές που λειτουργούν στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και να είναι ταυτοποιημένη με τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων φοιτητικών παρατάξεων. Αυτά δεν έχουν γίνει για να μπορούν αυτή τη στιγμή να μας μιλούν για παράταξη η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να έχει χώρο σε ένα κτίριο”.

“Τα πράγματα πρέπει να μπουν σε μία τάξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που βάλλεται είναι το Πανεπιστήμιο και η Φιλοσοφική Σχολή… Κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν το πανεπιστήμιο και περισσότερο τη Φιλοσοφική Σχολή”, ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ