Η απάντηση του Φεστιβάλ Αθηνών για την καταγγελία – βόμβα σχετικά με το Ηρώδειο

Στην καταγγελία – βόμβα που έκανε ο Ιατρός Παθολόγος και διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία» Ηλίας Κ. Πολιτάκης για το Ηρώδειο απάντησε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο κ. Πολιτάκης μιλώντας στο enikos.gr κατήγγειλε πως το αρχαίο θέατρο – κόσμημα της Αθήνας δεν διαθέτει κατάλληλες υποδομές και επαρκή εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τον κ. Πολιτάκη, το ιατρείο βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο και στερείται βασικού ιατρικού εξοπλισμού, ενώ ακατάλληλο είναι και το φορείο.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Πολιτάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «όσον αφορά τις επισημάνσεις του κ. Πολιτάκη για την εξοπλισμό αλλά και την χωροθεσία του ιατρείου του Ηρωδείου, τις οποίες δημοσιοποίησε με την επιστολή του, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου υλοποιεί από τις αρχές του έτους 2018 πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Θεάτρου, που εκκρεμούσε εδώ και πολλές δεκαετίες. Μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών (και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών), η ανανέωση/αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων του Ηρωδείου και η ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων, είναι δε σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη βελτίωση των υπολοίπων υποδομών».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Aναφορικά με την επιστολή του ιατρού κ. Ηλία Πολιτάκη (Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Υγεία») προς το Υπουργείο Υγείας, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, από τα οποία και ενημερώθηκε το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για το περιεχόμενό της, η Εταιρεία «Ελληνικό Φεστιβάλ» θέλει να δηλώσει τα ακόλουθα:

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου στη συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο (την οποία είχε αναλάβει ιδιώτης διοργανωτής), το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τον ιατρό της Ελληνικό Φεστιβάλ, με τη συνδρομή του κ. Πολιτάκη, τον οποίο ευχαριστούμε.

Ο κύριος Πολιτάκης, εμπλεκόμενος λόγω ευσυνειδησίας στο περιστατικό αυτό, εξέφρασε στη συνέχεια μέσω της επιστολής του τις προτάσεις του για την καλύτερη διαχείριση τυχόν περιστατικών και εξέφρασε τους προβληματισμούς του.

Παρόμοια περιστατικά, διαφόρων εντάσεων και ποιοτήτων, συμβαίνουν στο Ηρώδειο κάθε χρόνο και υπάρχει πλήρης καταγραφή συμβάντων σε ειδικό έντυπο που συμπληρώνουν αναλυτικά οι συμβεβλημένοι με το Φεστιβάλ Ιατροί. Η Ελληνικό Φεστιβάλ μεριμνά για την ιατρική κάλυψη όλων των εκδηλώσεών της, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών παραχωρήσεων Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Για τη φετινή χρονιά έχει συνάψει σχετική σύμβαση με τους γιατρούς SOS, οι οποίοι επικουρούνται από την ομάδα διαχείρισης του Ηρωδείου, που αποτελείται από ιδιαίτερα έμπειρα και εκπαιδευμένα μέλη.

Έχουν υπάρξει πολλές φορές ιατροί που βρίσκονται μέσα στο κοινό και από επαγγελματική αλλά και ανθρώπινη ευσυνειδησία ενδιαφέρονται και επικουρούν τον ιατρό βάρδιας σε περιστατικά και τους οποίους πάντοτε ευχαριστούμε με ευγνωμοσύνη. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, συνήθως λαμβάνουμε τηλεφωνήματα ή επιστολές, επί το πλείστον επαινετικές, και έτσι έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνούμε άμεσα με όσους συμμετείχαν, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία για γόνιμο διάλογο και διορθωτικές κινήσεις, όταν κριθεί σκόπιμο.

Όσον αφορά τις επισημάνσεις του κ. Πολιτάκη για την εξοπλισμό αλλά και την χωροθεσία του ιατρείου του Ηρωδείου, τις οποίες δημοσιοποίησε με την επιστολή του, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου υλοποιεί από τις αρχές του έτους 2018 πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Θεάτρου, που εκκρεμούσε εδώ και πολλές δεκαετίες. Μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών (και υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών), η ανανέωση/αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων του Ηρωδείου και η ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων, είναι δε σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη βελτίωση των υπολοίπων υποδομών.

Ευχαριστούμε τον κ. Πολιτάκη και για τις επισημάνσεις του σχετικά με τον εξοπλισμό και την χωροθεσία του ιατρείου του Ηρωδείου, τις οποίες λαμβάνουμε υπόψη για την ολοκλήρωση του έργου «εκσυγχρονισμός και βελτίωση των υποδομών του Ηρωδείου». Δεν πρέπει, όμως, να αγνοηθεί ότι το Ηρώδειο είναι μνημείο μείζονος σημασίας και κάθε παρέμβαση ρυθμίζεται από ειδικές διαδικασίες και κανόνες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ