Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον Realfm 97,8: Θα πρέπει να είναι εκτός σχολείων οι πολυεθνικές εταιρείες

“Την αποκλειστική ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων θα πρέπει να την έχει το κράτος”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Έχουμε ένα πρόβλημα, ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης είχαμε μεγάλη υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Μία αρνητική εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι ήταν η απόφαση κεντρικά να χρηματοδοτούνται τα σχολεία, όχι πλέον απευθείας στις σχολικές επιτροπές αλλά μέσω των δήμων. Οι διευθυντές και ο σύλλογος των διδασκόντων ζητιανεύουν από τον δήμο και υπάρχουν καταγγελίες για αρκετούς δήμους σε όλη τη χώρα που δεν δίνουν χρήματα. Αυτό που είχαμε πει ως ομοσπονδία είναι ότι θα πρέπει να καταγγελθούν και να είναι εκτός σχολείων οι πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν τα σχολεία για διαφημιστικούς λόγους”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και πρόσθεσε:

“Όταν έρχεται ένα ίδρυμα να χαρίσει μικροσκόπια για τα εργαστήρια φυσικής, αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Δεν ξέρω εάν η ΕΛΜΕ γνώριζε όλο τον κύκλο της προσφοράς αυτού του ιδρύματος… Τα κοινωφελή ιδρύματα θα πρέπει να τα βλέπουμε διαφορετικά. Έχουμε συγκεκριμενοποιήσει την αντίθεση μας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ