Εντοπίστηκαν φορτηγά με “πειραγμένους” ταχογράφους στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, τον τελευταίο μήνα, εντοπίσθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Λητής, τρεις μηχανισμοί αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου σε Δ.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα, που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Προκειμένου να εξακριβωθεί η τοποθέτηση και ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής επέμβασης και αλλοίωσης δεδομένων του εκάστοτε ταχογράφου (κλέφτης ταχογράφου), τα προαναφερόμενα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση των ταχογράφων τους σε εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό συνεργείο, όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη συσκευής αλλοίωσης με τηλεχειριστήριο σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται ότι, συνέπεια της εν λόγω επέμβασης ήταν η μη καταγραφή των ωρών υπερεργασίας των οδηγών, ενώ παράλληλα επηρεαζόταν δυσμενώς η ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του οχήματος π.χ. υπολειτουργία του ABS, απενεργοποίηση του περιοριστή ταχύτητας (κόφτης) του φορτηγού κλπ.

Κατά συνέπεια, με αυτόν τον τρόπο επηρεαζόταν αρνητικά όχι μόνο η ασφαλής οδήγηση των παραπάνω φορτηγών, αλλά και η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο οδόστρωμα.

Τέλος, πριν την άρση της ακινητοποίησης των προαναφερθέντων Δ.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτων αποκαταστάθηκε η ορθή λειτουργία της συσκευής καταγραφής ταχύτητας. Σε καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινέςΔείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Thestival

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ