Ο Καπερνάρος στον Realfm για την ξενάγηση από τον διοικητή των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής την ώρα της φωτιάς στο Μάτι

“Υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα όπου δεν επιχείρησαν την ώρα της φωτιάς” είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη – Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

“Είναι πέντε ελικόπτερα, δύο Super Puma και τρία PK. Τρία επιχειρούσαν, δύο Super Puma και ένα PK, στην Κινέτα. Το ένα επιχείρησε προσπαθώντας να βοηθήσει και διαπίστωσε ότι δεν είχε καύσιμα, επέστρεψε στην Ελευσίνα και παρέμεινε εκεί. Ρωτάμε, για ποιο λόγο δεν επέστρεψε; Επίσης, ρωτάμε τα άλλα δύο που ήταν καθηλωμένα, για ποιο λόγο δεν σηκώθηκαν να επιχειρήσουν όταν έκρινα ότι ο αέρας δεν ήταν συνεχώς ο ίδιος, είχε μεταπτώσεις και είχε και διάφορες φορές” σημείωσε ο κ. Καπερνάρος και πρόσθεσε:“Γιατί έφυγε ο διοικητής από τη μονάδα του; Το ερώτημα είναι πού πήγε. Το θέμα μας είναι γιατί δεν πέταξαν τα ελικόπτερα…”

Σημειώνεται ότι με αίτηση της η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου, ζητά να της χορηγηθούν τα στοιχεία της γυναίκας που το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ξεναγήθηκε από τον διοικητή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος στα ελικόπτερα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

“Ο σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε ποινικό αποδεικτικό υλικό, να το πάμε στον Εισαγγελέα να βοηθήσουμε την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην υπάρξουν κενά. Είναι διαλυμένη η κρατική μηχανή, δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχει υπευθυνότητα, δεν υπάρχει χρέος, υποχρέωση και καθήκον. Δεν μπορεί να έρχεται η Επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης και να διατάσσει έλεγχο για το ποιοι φταίνε εκ των υστέρων, όταν εκείνη δεν επιθεώρησε εκ των προτέρων”, κατέληξε ο κ. Καπερνάρος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ