Τι είπαν στο δικαστήριο οι γυναίκες που βανδάλισαν τις εικόνες: Το Άγιο Πνεύμα μας οδήγησε σε αυτά τα Μουσεία

“Το Άγιο Πνεύμα με οδήγησε σε αυτά τα μουσεία. Υπάρχουν κακά πνεύματα που πρέπει να φύγουν” δήλωσε χθες πριν από τη δίκη μία εκ των γυναικών που βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεία, ρίχνοντας πάνω τους λιπαρή ουσία.

Ποινή φυλάκισης 4 ετών στην καθεμία επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις δύο γυναίκες, αλλά οι διάλογοι στη δικαστική αίθουσα, όπως αναφέρει το “Έθνος”, προκάλεσαν αρκετές φορές γέλια στο ακροατήριο. Μεταξύ άλλων αποκαλύψθηκε από τις καταθέσεις ότι στο Βυζαντινό Μουσείο προκλήθηκε ζημιά σε 35 εκθέματα, τα οποία βανδαλίστηκαν σε 367 σημεία.

“Εγώ δεν είχα σκοπό να καταστρέψω. Πήγαμε σε αυτά τα μέρη, αλλά το Άγιο Πνεύμα μίλησε μέσα μου. Υπό την καθοδήγησή του πήγαμε. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα” είπε κατά την απολογία της η πρώτη κατηγορούμενη.

“Είμαι ζωγράφος και μοδίστρα. Είμαι χωρισμένη 20 χρόνια. Η μεγάλη μου κόρη ζει στη Νορβηγία, η μικρή εδώ και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού. Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα στη ζωή μου. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες” υποστήριξε.

Η πρόεδρος την ρώτησε “όταν έγιναν άσχημα τα πράγματα που πήγατε;” με την κατηγορούμενη να απαντά “στην Αγία Γραφή”, με την πρόεδρο να επανέρχεται ρωτώντας “ναι, τι σας είπε η Αγία Γραφή; Να βανδαλίσετε;” και να λαμβάνει την απάντηση ότι δεν ήταν σκοπός ο βανδαλισμός αλλά ότι η Αγία Γραφή λέει “να μην πολεμάμε σάρκα και αίμα, αλλά τα πνεύματα γιατί ο σατανάς μας κυνηγάει”.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, η οποία υποστήριξε ότι παρασύρθηκε από την φίλη της, δήλωσε ότι “είχα προβλήματα υγείας. Έχω περάσει αρρώστια και μου μίλησε η Μαρία ότι έρχεται κάτι από πάνω, από τον ουρανό και αρρωσταίνουμε. Μου χάρισε το βιβλίο της Αγίας Γραφής και απέφυγα μια επέμβαση. Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε γιατί το διάβασε στο βιβλίο. Είχαμε το λάδι που μαγειρεύουμε γιατί είναι ακριβό από ελιές. Χία συγγνώμη δεν σκέφτηκα καθόλου ότι θα χαλάσω κάτι”.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ