Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας.

Από τη Ραφήνα τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα. Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Σύρο – Άνδρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου.

Το ”ΑΡΤΕΜΙΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ