Μαυρίδης: Είναι μια μάχη που αφορά στην έκφραση

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που κρατήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων, ο εκδότης της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, Θανάσης Μαυρίδης, αφού ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ και συναδέλφους του για τη στήριξη, δήλωσε:

“Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Είναι μάχη που αφορά την έκφραση. Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τους κυρίους Καμμένο, Τσίπρα και Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί; Και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση”.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε:

“Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογράφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει.”

Στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, “ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται.”

Σε δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: “Πριν από 2 εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μεσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ