Καταγγελία για απόκρυψη στοιχείων στο Μάτι

Για προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών περιστατικών, στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 99 άτομα κατηγορεί την ηγεσία της Πυροσβεστικής ο κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τεχνικός σύμβουλος και συνεργάτης του συνηγόρου των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνη Φούσα.

Σε δημόσια έγγραφη καταγγελία του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ορισμένοι αξιωματικοί, διοικούντες νευραλγικά πόστα υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με διάφορες νομικίστικες –και αστείες– δικαιολογίες και προσχήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν όσα στοιχεία και πληροφορίες είναι δυνατόν, για να μην αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της ως άνω τραγωδίας». Eνδεικτικά, ο κ. Γκουρμπάτσης επισημαίνει ότι η διοίκηση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) αρνήθηκε να του κοινοποιήσει το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την 23η Ιουλίου, το οποίο εστάλη στο ΚΕΠΠ την παραμονή της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, καταγγέλλει ότι δύο μήνες μετά τη φωτιά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και υποβληθεί το λεγόμενο «δελτίο πυρκαγιάς», που συνήθως συντάσσεται την επομένη κάθε συμβάντος.

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ